Confetti - verktyget

Lär dig mer om hur du använder Confetti.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hej,

Och välkommen till Confetti!

I den här genomgången kommer jag gå igenom grunderna som vi behöver för att kunna skapa snygga och professionella eventsidor till våra kommande event. Ett bra sätt att lära sig om verktyget är att pröva sig fram för att se vad vi kan göra.

Videoguide till vårt verktyg

Se videon nedan med instruktioner och en steg-för-steg guide om hur du skapar ett event i Confetti:

Skapa ditt event

Så här skapar du ett event:

• Vi börjar med att klicka på `New event` uppe i det högra hörnet.

• Ibland behöver vi bevisa att vi är människor genom att klicka i rutan `I’m not a robot`.

• Efter det är det dags att döpa eventet och för att hålla det enkelt döper vi detta till Confetti Tutorial.

• Efter det behöver vi bestämma om eventet är gratis eller om vi vill sälja biljetter. Det är möjligt att skapa ett `Tickets`-event (biljett-event) även för gratisbiljetter och det kan också vara användbart om man har olika typer av biljetter till samma event. Den här gången väljer vi att skapa ett `Free event` (gratis event).

• Nästa steg är att ange deltagarantal för eventet. Mätaren går upp till 1000 men om ditt event kan ta emot fler deltagare kan vi fylla i det direkt där deltagarantalet står angivet.

• Det finns två olika typer av event, `Standard` och `Minimal`.

• Ett `Minimal`-event är bara ett registreringsformulär där våra besökare kan registrera sig. I den här genomgången kommer dock att gå igenom hur vi skapar ett `Standard`-event.

• Sen sätter vi startdatum och starttid för vårt event. Det är inte nödvändigt att ange en sluttid men det kan vara bra om vi vill att våra deltagare ska kunna spara ner kalenderlänkar. Om vi inte anger en en sluttid kommer eventet bara uppta tre timmar i kalendern.

• Slutligen behöver vi ange en URL för sidan. Om vi bara klickar på fältet kommer en URL autogenereras baserat på eventnamnet. Du behöver klicka eller ange en URL i fältet (under URL) för att kunna spara dina inställningar när du skapar ett nytt event.

• Vi avslutar och sparar genom att klicka på `Save`.

Design och innehåll

Nu har vi skapat vår eventsida och kommer till den roliga biten: Design och innehåll!

• Till höger på sidan ser vi hur vår eventsida ser ut. Vi kan klicka på de olika delarna av sidan för att komma direkt till det blocket och redigera det.

• På vänster sida ser vi menyn där vi kan göra olika inställningar för vår sida. Vi kommer till menyn senare.

• II mitten av vyn erbjuds vi några olika val.

• `Publish`-knappen kommer göra eventet offentligt. Vi återkommer till den knappen när vi känner oss redo att aktivera sidan.

Följande val går att hoppa över och komma tillbaka till senare men det är ett bra sätt att snabbt ge eventsidan lite kött på benen.

• Under `Make it yours` finns olika val för att skapa vår unika eventsida. Cover photo är den bild som visas högst upp på eventsidan i headern (headern är rubrikblocket högst upp på vår eventsida). Vi kan ladda upp egna bilder, giffar eller filmer genom att klicka på krysset och sedan välja en fil.

• Primary color är den färg som kommer att utgöra större delen av sidan.

• `Advanced colors` ger ytterligare designmöjligheter.

• Under `Add your info` kan vi ändra eventnamn, lägga till en Tagline som visas under eventnamnet i headern och text som kommer visas i text-blocket.

• Om vårt event har en fysisk plats kan vi ställa in detta under `Pick a location` med möjligheten att visa en karta. Här kan vi också lägga till information om platsen för eventet och hur gästerna hittar dit.

• Under `Manage ticket settings` kan vi välja om vi vill lägga till en QR-kod på biljetten. En QR-kod är till hjälp om vi använder Confettis Check-in app som finns att ladda ner gratis. QR-koden och biljetten tillsammans med Check-in appen underlättar vid incheckning av deltagare på vårt event.

• Nu när vi har grunderna klara ska vi gå igenom menyn till vänster.

• Det första vi kan göra är att se en förhandsvisning av sidan genom att klicka på `Preview event site`. Sidan med förhandsvisningen öppnas i ett nytt fönster.

Overview

• `Overview` (överblick) är sidan vi befinner oss på. När sidan är publicerad kommer vi här att hitta information om den senaste aktiviteten på vår eventsida som nya anmälningar eller om en deltagare ändrar information på sin biljett.

Attendees

• `Attendees` avser allt som har med deltagare att göra.

• Under `List` hittar vi den fullständiga deltagarlistan. Här kan vi enkelt söka på olika deltagare.

• `Add new` låter oss lägga till deltagare direkt på listan utan att behöva bjuda in dem. Det är viktigt att notera att dessa deltagare inte påverkar det angivna maxantalet deltagare. Om vårt event har begränsad kapacitet behöver vi justera deltagarantalet under `Settings` så att inte gränsen för antal deltagare överskrids.

• `Invite/import` är där vi skickar ut våra inbjudningar. Vi kan bjuda in deltagare en och en eller infoga en befintlig lista. Det är viktigt att en lista som infogas är ordnad enligt anvisningarna.

• Under `Export` kan vi hämta deltagarlistan som Excel eller CSV. Hämtningen utgår bara från de aktuella uppgifterna på sidan så om deltagare tillkommer eller avbokar sig behöver en ny export göras.

• `Name badges` är en funktion för att skriva ut namnlappar genererade från deltagarlistan.

• The Confettis Check-in app är gratis och går att ladda ned under `Check-in app`. Med Check-in appen kan vi checka in gäster till vårt Confetti-event med en QR-kod i dörren. Via appen kan vi också söka efter gästernas namn och email för att checka in dem.

• Confettis Check-in app går att ladda ner till både Android och Iphone. Appens miniatyrbild ser ut så här:

• Under `Scanning sessions` kan vi välja att skapa en scanning session kopplad till vårt event. Med hjälp av Confettis app kan då alla partners på eventet enkelt samla nya kontakter med hjälp av vår Lead scanning-funktion.

Pages

• Nästa flik heter `Pages` och här kan vi gör ytterligare inställningar rörande sidans utseende.

• `Start` visar de olika block som sidan består av. Ibland står eventnamnet här men den känns alltid igen genom den lilla hus-ikonen.

• Om vi vill göra en ändring i ett block så klickar vi på det.

• Vi kan flytta blocken genom att greppa tag i punkterna till vänster på blocken och dra dem upp eller ned.

• Om vi håller muspekaren mellan två block kan vi lägga till ett nytt block där.

• Block som är grå och har ett överstruket öga är dolda.

• Vi kan göra dolda block synliga genom att klicka på blocket och välja `Show`.

• Under `+ Add page` har vi flera möjliga val:

• Länkar skapade via + Add page visas högst upp, i headern, på vår eventsida.

• I `Forms` kan vi skapa formulär för att anmäla sig till vårt event. Vi kan också skapa formulär för att samla in feedback från deltagarna.

• `Signup form` är det formulär deltagarna fyller i när de anmäler sig till eventet. Det är möjligt att lägga till ytterligare frågor i formuläret via `Add field`.

• `Feedback form` fungerar som ett `Signup form` men är avsett för att skickas ut till deltagare efter avslutat event för att få synpunkter och feedback.

• `Add`, under `Forms` och till höger om `Feedback forms`, är framförallt användbart om vi skapar ett Ticket-event med olika typer av biljetter. Vi kan behöva olika information från deltagare beroende på vilken biljett de har valt. `Add` är en funktion som också kan också användas för att skicka ut ett `Feedback form` före ett event.

• `Design` ger ytterligare möjligheter när det kommer till eventsidans design som vi ställde in i början.

• Under `Sharing` kan vi skriva texter som visas om eventet delas på sociala medier eller sparas ner som en kalenderlänk. Här kan vi även dela eventsidan i sociala medier.

• `Welcome` är det popupfönster som visas när en deltagare slutfört sin anmälan.

Content

• Under `Content` kan vi lägga till information om arrangörer, sponsorer och talare samt skapa ett schema för eventet.

Messages

• `Messages` innehåller mallar för de mail som skickas ut från eventsidan. Det är även möjligt att skapa egna meddelanden via `Compose`. Här kan vi också välja att skicka meddelanden baserat på svaren från anmälningsformuläret.

• Det är bara inbjudningsmailet, som skapas under `Invite`, och mail som är gjorda under `Compose` som kräver E-mail credits (e-mail krediter).

• Auto-genererade mail kostar inga e-mail krediter. Auto-genererade e-mail inkluderar:

• `Welcome` (välkomstmailet) som också är biljetten

• `Waitlisted`, ett mail om väntelista, om den funktionen är aktiverad

• `Decline`, mailet som skickas ut om någon avbokar, och

• `Thank you` (tack-mailet) som, om aktiverat, skickas ut två dagar efter avslutat event med möjlighet att bifoga `Feedback form`.

• Om e-mail krediterna inte skulle räcka eller tar slut kan vi köpa fler via `Buy extra credits`.

• Det är även möjligt att skicka SMS men det har en egen kreditpott. För att köpa SMS-krediter kan vi klicka på `buy SMS credits`.

Livestream

• `Livestream` låter oss streama direkt genom Confetti. Det är även möjligt att ansluta externa tjänster som Youtube, Vimeo, Facebook Live och Twitch.

Settings

• Slutligen har vi `Settings` vilket berör mer tekniska inställningar för vår eventsida.

• Under `Setup` kan vi justera tillgängligheten och synligheten för eventet, ändra plats och datum samt göra val som rör registreringsprocessen.

• Beroende på var i världen eventet äger rum kan vi ställa in tidzon och tidsformat.

• Vi kan även ändra språk på förifylld, generisk text på eventsidan. Språket ändras då exempelvis på datumet för eventet i headern (i rubrikblocket), och på texten allra längst ned på eventsidan. Förifyllda förslag på text i mallar för mail ändras också till det språk du väljer. Admin-sidan är dock alltid på engelska.

• Email sender name är det som kommer att stå som avsändare vid inbjudningar via mail.

• Reply to email är den adress till vilken vi kommer att få dagliga uppdateringar om ny aktivitet på vår eventsida. Avsändaradressen är dock allltid noreply@confetti.events.

• SMS sender name är det namn som kommer att synas som avsändare om vi väljer att skicka SMS via Confetti.

• Så länge vi inte har några anmälda deltagare kan vi ändra mellan `Free event` och `Tickets`.

• Som jag nämnde under `Attendees` och `Add new`-funktionen kan vi, om eventet är platsbegränsat, här sänka deltagartaket eftersom `Add new` inte upptar en plats från maxdeltagarantalet.

• Vidare, under `Settings`, kan vi göra följande inställningar:

• justera registreringens öppettider

• välja om vi vill ha en väntelista, antingen en automatisk lista som ger eventuell ledig plats till personen högst upp på väntelistan, eller en lista där alla som anmäler sig hamnar på en väntelista som vi sedan kan bjuda in från manuellt.

• Vi kan också välja om gäster ska få ta med sig extra personer. De medföljande gästerna kommer uppta en plats på eventet men de kommer inte att tillfrågas om biljettuppgifter.

• `Duplicate` innebär att vi kan klona eventsidan för att använda den till ett nytt event. Vid duplicering är viktigt att gå igenom alla delar av menyn då viss information kan vara irrelevant för det nya eventet. Framför allt är det viktigt att ser över informationen i mail-mallarna.

• Längst ned under `Setup` finns knappen Delete event. När vi vill ta bort vårt event använder vi koden som syns under radenför att aktivera knappen `Delete event` som raderar eventsidan. Vi tar bort eventsidan i två steg för att förhindra att vi tar bort eventet av misstag.

• Under `Integrations` är det möjligt att ansluta olika analytics-verktyg för att spåra var trafiken till vår eventsida kommer ifrån. Exempel på analytics-verktyg som kan anslutas är:

• `Data and privacy` berör hur länge deltagarinformation sparas.

• Utöver Confettis villkor och privacy policy, som man måste godkänna för att kunna registrera sig, kan vi även lägga till egna villkor under `Additonal terms`. Dessa visas då bredvid Confettis villkor och policy längst ner i anmälningsformuläret.

• Vi kan också göra inställningar för Cookies.

• `Teammates` är en funktion för våra Plus och Business-kunder som möjliggör att flera användare kan jobba med samma event. Det är möjligt att ställa in olika insynsgrad för teammates beroende på vilken funktion som behövs.

• Slutligen finns en funktion för Business-kunder som tillåter `Webhooks` vilket innebär att Confetti skickar en kopia av exempelvis varje anmälning som kommer in till användarens system.

• När vi gjort samtliga inställningar och känner oss redo att publicera eventet går vi in på `Overview` och klickar på `Publish`- knappen. Ibland kan man vara tvungen att uppdatera sidan och trycka på knappen igen för att publiceringen ska gå igenom. Du kan fortfarande göra ändringar och redigera din eventsida efter publiceringen.

• Nu har vi publicerat vårat första event. Jag hoppas att den här introduktion till verktyget har varit hjälpsam. Om du har mer ingående frågor vill jag rekommendera våra FAQ-artiklar som mer ingående svarar på frågor som kan dyka upp. Du är också alltid välkommen att skriva in till supporten så kommer jag eller någon av mina kollegor att hjälpa dig så fort vi kan.

Lycka till!

Daniel Ohlsson
    Head of support, Confetti