Skicka SMS via Confetti

Säg det med ett sms. Du kan skicka textmeddelanden till eventdeltagare för att de inte ska missa viktig information.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa och skicka SMS via Confetti

Följ de här stegen när du vill skapa och skicka SMS:

1. Klicka på `Messages` i menyn

2. Klicka på `Compose`

3. Klicka på `Send as SMS`

SMS-krediter (SMS credits)

• Precis som vid utskick av e-post så kostar utskick av SMS. SMS betalas med SMS credits. SMS credits räknas separat från Email creditsoch visas i en egen mätare. För att köpa SMS credits klickar du på `buy SMS credits`.

Ett SMS med upp till 160 tecken kostar 1 SMS credit (SMS -kredit). Du kan se hur många SMS -krediter meddelandet kommer att kosta per mottagare under ditt meddelande i Content -fliken (när du valt Send as SMS).

Telefonnummer till dina deltagare

• För att skicka SMS till deltagare som har tackat ja till ditt event behöver du ha deltagarnas telefonnummer. Du kan samla in dina deltagares telefonnummer med hjälp av registreringsformuläret (Signup form) som deltagaren kan fylla i när de svarar på din inbjudan.

Du kan styra om telefonnummer ska samlas in i registreringsformuläret genom att gå igenom följande steg:

1. Klicka på `Pages` i menyn till vänster

2. Klicka på `Forms`

3. Under Signup forms hittar du dina registreringsformulär. Om du inte redan skapat ett formulär kan du göra det genom att klicka på `Add`.

• Fältet Mobile phone används för att samla in telefonnummer i registreringsformuläret. Mobile Phone-fältet ligger under namn och E-mail-fälten och är, i likhet med dem, inte möjligt att flytta på.

• Om du vill garantera att alla deltagare får dina sms behöver du göra svaret i fältet Mobile Phone obligatoriskt genom att klicka i rutan "Required".

• För dig med Business- konto synkroniseras telefonnummer med dina kontakter. Om du har en kontakt utan telefonnummer i din kontaktlista, “Contacts”, som anmäler sig till ett nytt event och då anger sitt telefonnummer så kommer det att sparas i kontaktlistan.

De här funktionerna har stöd för telefonnummer:

• Contacts

• Attendees - Invite/import

• Export

Inaktivera insamling av telefonnummer

Du kan också stänga av insamlingen av telefonnummer via ditt formulär, genom att klicka på:

1. `Pages`

2. `Signup form`

3. `Mobile phone`

4. `Edit`

5. `Deactivate`