Bjud in med SMS

Om du vill skicka inbjudan via SMS så kan du göra det.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du vill skicka inbjudningar via SMS behöver du telefonnummer till dina deltagare.

Precis som vid utskick av e-post så kostar utskick av SMS. SMS betalas med SMS credits. SMS credits räknas separat från Email creditsoch visas i en egen mätare. För att köpa SMS credits går du in på Messages och klickar på `buy SMS credits`.

Importera en lista med namn och telefonnummer

För att bjuda in med hjälp av en lista som bara innehåller namn och telefonnummer, gör så här:

1. Klicka på `Attendees`

2. Klicka på `Invite / Import`

3. Klicka i rutan `Group`

4. Fyll i fältet längst ned med kontaktuppgifter. OBS: Varje rad ska bestå av Förnamn, Efternamn, , Mobilnummer. Lämna ett tomrum: , , efter efternamnet. Om du också anger e-postadress när du bjuder in skickas det vanliga invite- meddelandet via e-post.

5. Klicka på `Continue and preview`

6. Över kolumnen med telefonnummer, klicka på `Select`

7. Klicka på `Phone`

8. Klicka på `Generate invites`

9. Kontakterna har nu lagts in men eftersom de inte har någon e-postadress kopplad till sig så har ingen inbjudan skickats än.

Se dina kontakter med telefonnummer

Du kan se att kontaktuppgifterna har importerats med telefonnummer, så här:

1. Klicka på `Attendees`

2. Klicka på `List`

3. Klicka på `Fields`

4. Klicka på `Phone`

5. Kontakterna visas med telefonnummer under namnet med status "Invited"

Skapa och skicka inbjudan via SMS

För att skicka inbjudan via SMS, gör så här:

1. Klicka på `Messages`

2. Klicka på `Compose`

3. Klicka på `Send as SMS` under Content -fliken

4. Kopiera länken till eventet (URL:en) som du hittar genom att klicka på `Go to event site`

5. Du kan skriva ett meddelande och klistra in länken till eventet i textfältet under Message.

OBS: Detta fungerar bara om alla som har länken kan se ditt event eller om alla med ett lösenord kan se eventet och då behöver lösenordet inkluderas i meddelandet. Läs mer om inställningar för vem som kan se ditt event här.

6. Klicka på fliken `Recipients`

7. Klicka i rutan `Status`

8. Klicka i rutan `Invited`

9. Till höger kan du se hur många SMSkrediter som utskicket kommer att kosta.

10. Klicka på fliken `Send`

11. Klicka på `Send now`

Du kan se dina skickade meddelanden genom att klicka på `Messages`, under Sent.