Hantera väntelistan manuellt

Har du har ett RSVP-event och vill kunna välja personer från en lista som ska få komma?

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om många vill komma på ditt RSVP-event och du vill kunna styra vilka som registrerar sig, så kan du göra det. Du kan gå över från normal registrering till att aktivera manuell väntelista när du vill.

Hantera väntelistan manuellt

Så här kan du välja vem som registrerar sig på ditt RSVP-event:

1. Klicka på `Settings`

2. Klicka på `Setup`

3. Skrolla ned och klicka i rutan `Approve all attendees manually`
    Nu hamnar alla som registrerar sig till eventet på väntelistan och e-postmeddelandet "Waitlisted" som du kan se under Messages skickas ut till dem.

Hitta väntelistan

Gör så här för att se vilka som står på din väntelista:

1. Klicka på `Attendees`

2. Klicka på `List`

3. Klicka i rutan `(nummer) waiting`

Flytta från "On waitlist" (på väntelista) till "Attending" (kommer)

För att flytta en person från väntelistan till listan över de som ska komma på eventet, gör så här:

1. Klicka på personens namn (i blå text)

2. Klicka på `Edit`, den orange knappen uppe till höger

3. Gå till Status

4. Ändra status från On waitlist till Attending i rullgardinsmenyn

5. Klicka på `Save`

Välkomstmeddelandet kommer nu att skickas till personen som flyttats till "Attending" -listan.

Ändra meddelandet som syns vid registrering

Om du vill ändra meddelandet som syns för den som registrerar sig, gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Design`

3. Skrolla ned och klicka på `Advanced content strings`

4. Skrolla ned till sektionen med titeln RSVP

5. Håll ned cmd + F (eller ctrl + F)

6. Skriv "waitinglist" i sökrutan och tryck enter för att markera alla textfält som har med väntelistan att göra

7. Redigera texten

Du kan närsomhelst välja att hantera väntelistan manuellt även om personer har anmält sig redan. Ändringen till manuell väntelista kommer inte påverka statusen för de som redan anmält sig utan bara de som anmäler sig efter att du valt att hantera väntelistan manuellt.