Confetti Livestream

I den här artikeln går vi igenom hur du gör ditt event till ett webinar där du kan bjuda in gäster och streama live från din eventsida.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att använda Confetti Livestream behöver du ett Plus eller Business konto, och en Confetti Livestream plan som du kan köpa i kontakt med vår support, läs mer här, under Priser och paket.

Sänd live via din eventsida

För att göra ditt event till ett webinar dit du kan bjuda in gäster och sända live (Livestream) från eventsidan, följ råden nedan.

Kom igång med Livestream

1. Klicka på `Livestream` i menyn

2. Klicka på `Read more and get started`

3. Genom att klicka på `Read more and get started` får du mer information och olika alternativ för livesändning: https://confetti.events/en/livestream

4. Om du inte redan har, skaffa Plus or Business konto och en Confetti Livestream plan.

Skapa en Livestream

1. Klicka på `Livestream` i menyn

2. Klicka på `Create your first live stream` (om du nyss uppgraderat ditt konto, uppdatera webbläsaren för Confettis verktyg först)

3. Ge din Livestream ett namn under Name

4. Bestäm var på event sidan du vill att din livesändning skall visas under Where do you want to show the stream? Du väljer genom att klicka I en av rutorna.

• On a new page (på en ny sida) innebär att skapa en ny eventsida för livesändningen. Ge sidan ett namn under Name of new page. Namnet på sidan kommer at visas högst upp som en ny flik på din eventsida.

• On the start page (på startsidan) Livesändningen läggs till som ett block på din startsida. I det här exemplet är det under Header -blocket, men du kan placera det under vilket block du vill. Om du vill ändra placering på blocket, gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Start` eller namnet på ditt event (bredvid husikonen)

3. Flytta blocken genom att klicka på de tre små prickarna till vänster i varje block och dra blocket dit du vill.

Nedan i bilden, till vänster visas Live -blocket i startsidan på din eventsida, och till höger är livesändningsfönstret så som det ser ut på eventsidan.

• Nowhere (ingenstans) innebär att du placerar ett Live -block var du vill på eventsidan vid ett senare tillfälle.

Starta din Livestream

När det är dags att starta din Livestream, gör så här:

1. Klicka på `Livestream` i menyn

2. Klicka på namnet på din Livestream

3. Koppla in kamera och mikrofon

OBS: Innan du börjar sända är det viktigt att du ser till att du tillåtit både kamera och mikrofon, det kan du kontrollera genom att se att du har bild i rutan.
    Vår upplösning är Full HD, 1920x1080.

4. Klicka på `Go live`, den orangea knappen uppe till höger.

Funktioner i Livestream

• I det vita fönstret till höger om skärmbilden finns ett chattfönster där du kommer kunna chatta med dina besökare och de med dig.

Längst ner på skärmbilden finns ett verktygsfält med följande ikoner.

• Mikrofonen: Visar om mikrofonen är på.

• Skärmen: Tillåter skärmdelning. (Denna funktion är alltid inaktiverad när en livesändning startar)

• Kameran: Visar om kameran är på.
    Om ikonen är genomskinlig och överstruken indikerar detta att funktionen är inaktiverad.

• Paus-knappen: Låter dig pausa din livesändning. Den fortsätter dock att spela in. När en livestream pausas inaktiveras kameran och mikrofonen automatiskt. För att återuppta livesändning klickar du på knappen igen, nu i form av en "play"-ikon.

• Kugghjulet: Om du har en alternativ kamera eller mikrofon som du vill använda kan du ställa in det här.

• Nedanför skärmbilden finns knappen `Take a break`. Om du klickar på den kommer livesändningen att pausas och sparas som ett klipp.
    Du kan återuppta samma livesändning igen genom att klicka på `Go live`. Då startas ett nytt klipp i samma Livestream. Detta är en bra funktion om du vill dela upp din livesändning i flera delar i stället för att få ett långt klipp.

• För att avsluta din livestream klickar du på `End stream` upp i högra hörnet.

OBS: Klicka inte på `End stream` om du bara vill ta en paus då detta avslutar livestreamen permanent.

Du kan bädda in en livesändning från externa livestream-tjänster. Läs mer om att bädda in en livesändning från externa divestreamtjänster här.