Overview

Starta upp din eventsida och se över statistik under Overview.

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har lagt in dina initiala inställningar för att skapa ett nytt event kommer du till överblickssidan (Overview) för eventet. Där kan du steg för steg göra val för att komma igång med att bygga din eventsida genom att börja med de förinlagda blocken. Alla block går att ta bort eller dölja om du inte vill ha dem och valen du gör här går att ändra, både innan och efter du publicerat eventsidan.

Gör eventsidan din under "Make it yours"

Under Make it yours eller "gör den din", får du lägga till en omslagsbild (Cover photo) och välja färg på din eventsida (Primary color). När du är nöjd med dina val klickar du på `Save` för att spara valen och för att kunna se dem i förhandsvisningen som du får om du klickar uppe i vänstra hörnet om du klickar på `Preview event site`.

Lägg till information under "Add you info"

Under Add you info,"lägg till din information”, kan du ändra namnet på ditt event om du vill, under Event name, du kan lägga till en beskrivning av eventet under Tagline, ändra text på registreringsknappen, under Signup button, och lägga in en titel och en brödtext i textblocket under Body.

Ange plats under "Pick a location"

Lägg in den plats och adress där eventet ska äga rum under Pick a location. Du kan också välja att klicka i rutan `This event doesn’t have a location` om ditt event inte har en fysisk mötesplats. Under All you need to know kan du lägga till information som har att göra med det praktiska kring eventet, till exempel hur deltagare kan ta sig dit.

QR-kod till gratisevent under "Manage ticket settings"

Om du har ett gratisevent (RSVP) kan du välja att lägga till en QR-kod till välkomstmeddelandet som deltagare får när de registrerat sig till ditt event, genom att klicka i rutan `Add a QR code to check people in with the event manager app` under Manage ticket settings. Med QR kod kan du checka in deltagare i dörren till eventet via Confettis Check-in app.

Om du har ett biljettevent får biljetterna automatiskt en QR-kod när du skapar biljettbatchar (biljettgrupper) under Tickets in menyn.

Nästa steg

När du sparat dina uppgifter har du skapat en stomme för din eventsida, men det finns många fler möjliga val och olika sorters block att lägga till om du vill. För att fortsätta bygga eller redigera din eventsida, gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Start` (eller namnet på ditt event) bredvid husikonen

Gör fler inställningar och lägg till funktioner för eventet här:

1. Klicka på `Settings`

2. Klicka på `Setup`

Se statistik

När ditt event är publicerat kommer överblicksidan (Overview) istället att visa statistik över ditt event. I Overview -vyn ser du bara den senaste aktiviteten på eventsidan.

Du ser den här statistiken under Overview:

• Site visitors visar hur många som har besökt din eventsida.

• Attending visar hur många som har registrerat sig till ditt event.

• Revenue syns om du har ett biljettevent, och visar hur mycket pengar du sålt biljetter för. Om du har biljetter som är gratis stannar siffran här på 0.

• Waitlist syns om du har ett gratisevent (RSVP), och visar hur många som har hamnat på väntelistan i denna vy. Om du har valt bort väntelista på ditt event stannar antalet på 0.