Appen

Den här artikel kommer att gå igenom Confettis Checkin-app.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här här artikeln går igenom Check-in appen Confetti Check-in som kan laddas ned gratis till både IOS och Android. Med appen kan du checka in deltagare på ditt event med QR koder vid ingången. Du kan också söka på deltagare via namn eller e-post för att checka in dem. Det är möjligt att ha flera personer som sköter incheckningen av deltagare vid olika entréer och samtidigt hålla reda på vilka deltagare som är incheckade och vilka som fortfarande inte har anlänt.

Checka in - steg för steg

För att checka in deltagare till ditt event via appen Confetti Check-in, gör så här:

1. Logga in i appen med samma uppgifter som du använder i event-verktyget

2. Du ska nu se en lista över de event du har skapat

3. Välj det event du vill checka in till för att få upp deltagarlistan

4. Högst upp till höger hittar du scanningsfunktionen som låter dig scanna QR-koden om de är aktiverad på biljetten genom att hålla den i den streckade rutan

5. Längst ned i vyn kan du se de som senast checkat in genom att klicka på Recent.

6. Du kan antingen söka på namn eller referenskod i sökfönstret eller skrolla i listan

7. Välj den på den personen du vill checka in och klicka på "Check in"

8. Du ser att personen är incheckad genom att namnet är grönt och markerat med en bock. Du kan även se det totala antalet incheckade längst ner till höger

För att lägga till en deltagare direkt i appen klickar du på plustecknet nere i höger hörn.

Det är möjligt för flera personer att vara inloggade och sköta incheckningar samtidigt från olika enheter. För att uppdatera listan och synkronisera med de andra mobilerna drar du neråt på skärmen tills laddningssymbolen visas.