Samla in kontakter med Mailinglist-blocket

Lägg till ett Mailinglist-block och låt besökare på din eventsida dela sin e-postadress med dig.

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du behöver ett Businesskonto för att använda Mailinglist-blocket.

Om du vill att alla som besöker din eventsida, eller samlingssidan för dina event, ska ha möjlighet att ge dig sina kontaktuppgifter, till exempel för att kunna skriva upp sig för att prenumerera på ert nyhetsbrev, kan du lägga till ett Mailinglist-block.

Skapa ett Mailinglist-block

För att lägga till och skapa ett Mailinglist-block, gör så här:

1. Gå till eventet

2. Klicka på `Pages` i menyn

3. Klicka på `Start` (eller namnet på ditt event) bredvid hus-ikonen

4. Håll muspekaren mellan två block

5. Klicka på `+Insert block`

6. Klicka på `Mailinglist`

7. Skriv in den text du vill skall stå som rubrik på ditt Mailinglist-block under Title

8. Om du vill lägga till kategorier (Categories) till kontakterna som skriver upp sig via Mailinglist-blocket, klicka på `Add` under "Contacts that sign up here should belong to these categories" (Kontakter som skriver upp sig här ska tillhöra dessa kategorier)

9. Välj kategorier genom att klicka på dem

10. Klicka på `Done`

11. Klicka i rutan `Allow users to sign up to public categories`, om du vill att besökare på din eventsida själva ska kunna välja vilka kategorier de vill tillhöra

12. För att förklara sammanhanget, eller vad kategorierna avser för de som anger sin e-postadress, lägg till en text under Public categories title

13. Välj färgtema på blocket Color theme

14. Gör avancerade inställningar för blocket under Advanced settings