Kategorisera dina kontakter

Kategorier hjälper dig att organisera kontakter i olika grupper för lättförståelig översikt och tillgänglighet.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan sortera dina kontakter i kategorier och välja mottagare till dina meddelanden utifrån event och/eller kategori.

Skapa kategorier

För att sortera in dina kontakter i kategorier måste du först skapa kategorier:

1. Gå till ditt Workspace

2. Klicka på `Settings`

3. Klicka på `Categories`

4. Klicka på `Add category`

5. Döp din kategori. Du kan skapa så många kategorier som du vill.

Importera och sortera dina kontakter i kategorier

För att importera och sortera in dina kontakter i olika kategorier som du skapat, gör så här:

1. Klicka på `Contacts`

2. Klicka på `Import`. Här finns även möjlighet att skapa nya kategorier.

3. Select the categories you want to import contacts to by clicking on them, making the text blue.

4. Klicka på `Done`

5. Importera dina kontakter och se till att de är skrivna antingen med en email-adress eller förnamn, efternamn och email-adress separerade med ett kommatecken.

6. Klicka på `Preview` -knappen när du lagt till kontakterna för att se att allt är korrekt ifyllt.

7. Klicka på `Import` -knappen

Importera ett event till ditt Workspace

För att använda kontaktlistor från ditt Workspace för ett event, måste eventet importeras till ditt Workspace. De största effekterna av att importera ett event till ditt Workspace är:

• Alla användare som har access till ditt Workspace kommer att få tillgång till importerade event.

• Alla deltagare på importerade event kommer att registreras som kontakter i ditt Workspace.

Om ditt event inte redan ligger i ditt Workspace kan du importera det så här:

1. Gå till ditt Workspace

2. Klicka på `Import event`

3. Klicka på det event du vill importera

4. Klicka på `Preview`

5. Klicka på `Save`

Koppla kategorier till ett event

För att koppla kategorier av deltagare till ett event, gör så här:

1. Gå till eventet

2. Klicka på `Settings`

3. Klicka på `Setup`

4. Under Categories, klicka på `Select`

5. Välj de kategorier som du vill koppla till eventet

Skicka e-post till mottagare utifrån event eller kategorier

För att skicka e-post till mottagare utifrån event och/eller kategorier, gör så här:

1. Gå till ditt Workspace

2. Klicka på `Emails`

3. Klicka på `Compose`

4. Skapa ditt meddelande under Content-fliken

5. Gå till Recipients-fliken

6. Välj mottagare utifrån event genom att klicka i rutan vid eventnamnet under "Select recipients by events"

7. Välj mottagare utifrån kategori genom att klicka på kategorinamnen i listan under "Select recipients by categories"

8. Skicka meddelandet under Send-fliken. När du skickar meddelandet kommer det att sändas till kontakterna i det valda eventet och/eller kategorierna.