Kan jag ha väntelista (waitlist) på ett biljettevent?

Säljer du biljetter men vill erbjuda möjlighet till väntelista?

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna ha både biljetter och väntelista till ditt event behöver du skapa två sidor. För att skapa två sidor så att du kan ha väntelista på ditt biljettevent, gör så här:

1. Skapa ett biljettevent (ticket event) genom att klicka på `New event`

2. Klicka i rutan `Tickets`

3. Skapa ett gratis event genom att klicka på `New event`

4. Namnge eventet (till exempel "Väntelista") under Event name

5. Klicka i rutan `Free event`

6. Klicka i rutan `Minimal`

7. Klicka på `Settings` (i "Väntelista" -eventet)

8. Klicka på `Setup`

9. Skrolla ned och klicka i rutan `Approve all attendees manually` (hantera väntelista manuellt)

10. Klicka på `Save`

11. Klicka på`Overview`

12. Klicka på `Publish`

13. Klicka på `Go to event site`

14. Kopiera URL:en (webbadressen)

15. Öppna ditt biljettevent

16. Klicka på `Pages`

17. Klicka på `+ Add page`

18. Klicka i rutan `Link to external site`

19. Klistra in URL:en från "Väntelista" - eventet under External link

20. Döp länken (till exempel till "Väntelista") under Name

21. Klicka på `Save`

Länken till väntelistan kommer att synas överst på din biljetteventsida.

De som skriver upp sig på väntelistan kan, om fler biljetter blir tillgängliga, läggas till som deltagare på biljetteventet.

Lägg till personer som skrivit upp sig på väntelista till ett biljettevent antingen genom att skicka dem en inbjudan till biljetteventet, eller genom att lägga till dem direkt på deltagarlistan till biljetteventent.