Hur skickar jag en ”Save the date”?

​Be dina tilltänkta gäster att avsätta ett datum för ett kommande event med ett ”Save the date” (boka datumet)-meddelande.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att skicka ett "Save the date" (boka datumet) via e-post behöver du ett Single, Plus eller Business -konto för att kunna skicka inbjudningar, samt Email credits.

Skicka ett "Save the date"(boka datumet) -meddelande

För att skicka ett "save the date" så att dina deltagare bokar in datumet för ditt event i god tid, kan vi använda samma funktion som när vi skickar inbjudningar. För att skicka ett "Save the date" via e-post, gör så här:

1. Klicka på `Messages` i menyn

2. Klicka på `Invite`

3. Klicka ur rutan `Show RSVP (or Ticket) / Invite button`

4. Nu kan du skicka ett mail där du kan bifoga en kalenderlänk som gör att dina gäster kan spara datumet i iCal eller Google Calendar.

Schemalägg ett e-postmeddelande till inbjudna deltagare

För att följa upp ditt "Save the date" kan du schemalägga ett e-postmeddelande som skickas ut när registreringen öppnar. För att schemalägga ett e-postmeddelande till inbjudna deltagare, gör så här:

1. Klicka på `Messages` i menyn

2. Klicka på `Compose`

3. Klicka på fliken `Send`

4. Klicka I rutan `Send later`

5. Klicka under Send date & time

6. Välj en tid och ett datum när mailet ska skickas i kalendern

7. Klicka på fliken `Recipients`

8. Klicka i rutan `Invited` under Send message to (skicka meddelande till).