E-posttrafik

Varför skickas inte alla mail direkt, och vad styr om e-post kommer fram?

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

E-posttrafik är oerhört komplicerad då det är många olika instanser som ska samverka med varandra. De olika e-postleverantörerna ändrar ständigt sina kriterier för vad de räknar som skräp eller spam.

På Confetti jobbar vi ständigt för att optimera våra utskick och på grund av föränderligheten som omgärdar e-postkommunikation försöker vi att hålla jämna steg, även om det inte alltid är lätt. Vid större utskick skickar vi batchar mail per timmer för att undvika spamvarningar. Mailtrafik fungerar lite som biltrafik. Ibland kan det bli rusning och då går det lite långsammare och bildas en kö, men mailen kommer att gå ut.

Säkerställ att dina e-postmeddelanden når fram

För att optimera dina utskick och förhindra att de stoppas av spam-filter som resulterar i spamvarningar är det viktigt att ha uppdaterade kontaktlistor. Du kan exportera en lista med adresser som studsat för att ta bort dem från dina utskick och förhindra återkommande meddelanden om spam.

Vid utskick av e-post till företagskopplade adresser så kan de ofta ha ytterligare spamfilter som hindrar en viss typ av e-post. I de fallen behöver företagets IT-avdelning ställa in noreply@confetti.events som betrodd avsändare för att e-posten ska kunna mottas.

Se status för skickad e-post

Så här kan du se öppningsgrad och om e-post har nått fram:

1. Gå till ditt event

2. Klicka på `Messages` i menyn

3. Klicka på det e-postmeddelande du vill se status för

4. Klicka på `Sent emails` -knappen uppe i högra hörnet