Scanningsessioner

Låt dina samarbetspartners samla in kontakter på ditt event via "Lead scanning".

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med hjälp av Confettis Check-In app (app för incheckning) kan du låta dina samarbetspartners samla in kontakter under ditt event genom vår Lead scanning funktion. Lead scanning är ett grymt sätt för att skapa mervärde för sponsorer eller exempelvis utställare på ett event, så att de vid ett senare tillfälle kan komma i kontakt med intressanta personer som de pratat med vid en monter eller liknande.

Använd "Lead scanning"

Allt dina partners behöver göra är att ladda ner appen. Du skickar sedan en länk till dem som de går in på för att komma igång. Appen öppnas automatiskt och de kan sen scanna deltagares badges eller QR-koder för att enkelt kunna ta del av deras kontaktinformation så som mail, telefonnummer, företag eller annat.

För att skapa en scanning session till ditt event, gör så här:

1. Gå till eventet

2. Klicka på `Attendee` i menyn

3. Klicka på `Scanning sessions`

4. Klicka på `Create scanning session`

5. Döp din scanning session under Name

6. Gör inställningar för din scanning session genom att klicka i de olika rutorna (se förklaringar nedan)

7. Klicka på `Save`

"Set open and close date": Styr när sessionen är öppen. Om inget anges är den alltid öppen. Deltagare kan ej scannas in om sessionen är stängd.

"Accessible by checkin role": Gäller användare som har ett konto hos Confetti och är inloggade. Du kan här välja om användare med rollen Checkin ska ha tillgång till sessionen i appen.

"Also check in main": Scannar in en deltagare på sessionen och även in på eventet. Det fungerar som en vanlig inscanning till event.

"Accessible by link": Ge användare utan ett Confetti-konto tillgång till sessionen genom att dela en länk. Dessa kommer inte ha tillgång till listan över samtliga deltagare utan kommer bara kunna scanna in folk och endast se deras namn. Länken visas längst ner i fönstret när du sparat scanningsessionen.

"Access link has full access": Hör ihop med ovanstående punkt. Om denna är påslagen så ser användarna som använder länken all information om deltagaren när den scannas in. Namn, email, telefonnummer och övrig information från registreringsformuläret.

"Access link to Check-In App": Kopiera och dela den här länken med dina partners så att de kan använda sig av funktionen Leads scanning via Confettis Check-In App

Du kan skapa hur många scanning sessions du vill.

Information från scanning sessions

Dina olika samarbetspartners (som har laddat ned appen och fått en länk till en scanning session av dig) kommer endast ha access till kontakterna de scannat kopplade till sin sessionslänk, som de kan se genom Confettis Check-In app.

Du som arrangör kan exportera en lista med information från en scanning session och skicka den till samarbetspartnern, läs mer här.