Hur ändrar jag färgerna på min eventsida?

Vill du ändra färgen på text, bakgrund eller knappar men vet inte hur du ska göra det med CSS (Cascading Style Sheets)?

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan, förutom att välja din Primary color (Primärfärg) göra ett antal färgval på din event sida. I den här artikeln förklarar vi hur du gör olika färgval och hur de olika funktionerna påverkar utseendet på din eventsida.

Välj eller ändra färg på din eventsida

För att ändra olika färguppsättningar på din eventsida, gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Design`

3. Klicka på `Advanced colors` (avancerade färger).

Primary color (primärfärg)

När du ändrar färg under Primary color (primärfärg) påverkas färgen på dessa delar av din eventsida:

• Registreringsknappen (Signup button) i Header -blocket (fältet högst upp i eventsidan)

• Bakgrunden i Location -blocket

• Texten i registreringsknappen på Location -blocket

• E-post adresserna till organisatörerna i Organizers -blocket

Text color (textfärg)

Om du ändrar färg under Text color (textfärg) påverkar det färgen på texten i dessa block:

• Text -blocket

• Speakers -blocket

• Organizers -blocket

• Sponsors -blocket

Contrast color (kontrastfärg)

Om du ändrar färg under Contrast color (kontrastfärg) kommer det att påverka dessa delar av din eventsida:

• Texten i Header-blocket

• Text i Location-blocket

• Bakgrunden i Text-blocket

• Bakgrunden i Speakers-blocket

• Bakgrunden i Organizers-blocket

• Bakgrunden i Sponsors-blocket

• Registreringsknappen i Location-blocket

Secondary contrast color (sekundär kontrastfärg)

Om du ändrar färg under Secondary contrast color (sekundär kontrastfärg) påverkas samma delar av eventsidan som vid ändring av kontrastfärg (Contrast color), men Secondary contrast color (sekundär kontrastfärg) erbjuder ett andra alternativ som du kan ställa in för enskilda block.

Signup color (registreringsfärg)

Om du ändrar Signup color (registreringsfärg) ändrar du färgen på registreringsknappen i din inbjudan via Confetti.

Välj färg i e-post

Om du vill använda alla dina valda färger i e-post via Confetti, kryssa i rutan `Use all colors in emails` (använd alla färger i e-post).

Du kan se hur färgvalen kommer påverka din sida under Event page color test och Signup color test, och kontrollera så att all text är läsbar.

Ändra färg på Titel och Tagline (titel och beskrivning)

Du kan ändra färg på titeln och beskrivningen av ditt event. Detta är användbart om titeln syns dåligt när du laddar upp din headerbild. För att ändra färg på titel, Title, och beskrivning,Tagline, gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Start`, eller namnet på ditt event (bredvid hus-ikonen)

3. Klicka på `Header`

4. Klicka på `Text color`

5. Ändra färg.

Color theme (färgtema)

Du kan gå in i varje block och välja om färgtemat skall vara primärt, inverterat eller sekundärt - Primary, Inverted or Secondary, genom att göra så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Start`, eller namnet på ditt event (bredvid hus-ikonen)

3. Välj och klicka på ett block

4. Klicka på Primary, Inverted or Secondary under Color theme.