Webhooks

Confetti kan skicka en notifikation till ditt system när något händer på ett event.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För Business-kunder finns en funktion som tillåter Webhooks vilket innebär att Confetti skickar en notifikation när något händer på ditt event, exempelvis en notifikation för varje anmälning som kommer in, till ditt system.

Gör så här för att komma igång med Webhooks:

1. Gå till det event vars sida du vill ska trigga notifikationer. Om du vill att notifikationer ska triggas från din samlingssida för alla event går du till ditt Workspace.

2. Klicka på `Settings` i menyn

3. Klicka på `Webhooks`

4. Klicka på `New`

5. Klistra in url:en (länken) som webhooken ska skickas till, under Webhook Url

6. Välj vilka händelser (triggers) du vill ska utlösa notifikationer i ditt system genom att klicka i händelsernas respektive ruta i fältet Trigger on.

De Triggers (utlösande händelser) du kan välja under Webhooks är:

• Ticket - attending, när någon registrerat sig eller har köpt biljett till ditt event

• Ticket - declined, när någon avvisat inbjudan till ditt event

• Ticket - invited, när någon bjudits in till ditt event

• Ticket - waitlist, när någon hamnat på väntelistan till ditt event

• Ticket - updated, när information uppdaterats på en biljett eller en anmälan till ditt event

• Ticket - checked-in, när någon checkas in via Confetti-appen

• Ticket - checked-out, när något checkas ut via Confetti-appen

• Ticket - deleted, när en biljett eller en anmälan tagits bort

• Ticket - deletion-requested, när någon bett om att få sin persondata raderad från ett specifikt event

• Payment -payed, när betalning av en biljett har skett.

• Payment -refunded, när en återbetalning har skett

• Event - updated, när något av dina event har uppdaterats

• Event - created, när du skapat ett nytt event