Rabatter

Skapa rabatter för för köp av biljetter

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Rabatter kan tillämpas antingen på biljett-batchar och addon-batchar eller på hela köp.

För att skapa rabatter följer du dessa steg.

1. Klicka på `Tickets`

2. Klicka på `Discounts`

3. Klicka på `Create discount`

Innan du skapar en rabatt behöver du först ställa in hur den ska fungera.

I den första rutan anger du koden för rabatten, om den ska kunna kombineras med andra rabatter och antal gånger den kan användas.

• Discount code = Detta är den kod deltagaren behöver ange för att få rabatten.

• Set open and close date = Sätt datum för när rabattkoden ska gälla. Klicka i `End date` för att ange när rabatten ska sluta gälla.

Om inget datum sätts är koden alltid aktiv.

• Can be combined with other discount codes = Klicka i denna om du önskar att koden ska gå att kombinera med andra rabattkoder.
    Batchrabatter tillämpas alltid först. Det innebär att orderrabatter beräknas baserat på det totala ordervärdet efter att eventuella batchrabbatter har tillämpats.​​

OBS: Kombinationer kan leda till stora rabatter. Om den totala rabatten är för stor, justera vilka rabatter som kan kombineras.

• Limit number of times this discount can be used in total = För att begränsa antalet gånger en rabattkod kan användas, sätt ett maxantal. Användningar räknas per order. Varje gång en deltagare genomför ett köp med rabattkoden räknas det som en användning, oavsett antalet biljetter eller addons i ordern.

I nästa ruta anger du om rabatten ska vara procentuell eller ha ett fast värde och om den avser det totala köpet eller varje enskild biljett-batch.​

Discount

Percentage = Procentuell rabatt
Fixed = För ett fast värde

OBS: Vid ett fast värde, Fixed, visas rabattbeloppet ex. moms.
Det innebär att rabatten appliceras på priset innan moms beräknas och läggs till.

Exempel: En biljett kostar 100 kr exklusive moms och har momssatsen 25%. Med en rabatt på 50 kr kommer kunden att betala 62,50 inklusive moms. (100 - 50) * 1,25 = 62,50.

Discount type

Amount of order: Rabatten dras på hela ordern.

Amount of batches: Rabatten dras på enskilda batchar. Väljer du t.ex. en fast rabatt på 50kr så kommer varje batch i ordern att rabatteras med 50 kr.

Applies to (ticket batch or addon batch)

Här kan du ställa in vilka ticket-batchar eller addon-batchar som ska rabatteras. Väljs inga batchar så kommer samtliga att vara berättigade till rabatten.

Första sidan visar en lista över samtliga rabatter, om de är aktiva/inaktiva och vilken typ (orderrabatt eller batchrabatt).

Order = Rabatt på hela ordern
Batches = Rabatt på en enskilda batchar

Active discounts = Aktiva rabatter
Inactive discounts = Rabatter som inte är aktiva

Klicka på en rabatt och du får du en översikt för den.

Här finns sammanställd information där du bl.a. kan se det totala rabatterade beloppet och hur många som använt rabattkoden.

Du kan även se vilka deltagare som använt koden och hur mycket som rabatteras.

För att redigera rabatten klickar du på `Edit`.