Lägg till ett typsnitt från Google Fonts

Lägg till ett typsnitt från Google Fonts för att använda det på din eventsida.

E
Skrivet av Elsa Glemme
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Använd funktionen custom CSS för att lägga till ett typsnitt från Google Fonts på din eventsida, genom att göra så här:

1. Väj vilket typsnitt du vill ha och kopiera länken till det under @import

2. Gå till Confetti och öppna ditt event

3. Klicka på `Pages`

4. Klicka på `Design`

5. Skrolla ned och klicka på `Edit CSS`

6. Klistra in länken i toppen av CSS-fältet och ta bort <style> och </style> i början och slutet av kodsnutten.

7. Klistra sedan in den här koden:

:root {
    --font-family-base: 'Name of the font';
    }
  8. Fyll i namnet på det typsnitt du valt istället för texten Name of the font

9. Klicka på `Save`

Här ett exempel på hur CSS-koden ser ut om du har valt Google Fonts-typsnittet som heter "Fuggles":

@import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Fuggles&display=swap');

:root {
--font-family-base: 'Fuggles';
}

De här CSS variablerna är också möjliga:

--font-family-heading (default samma som --font-family–base)
--font-base-size
--font-large-size
--font-large-weight
--font-large-family (default samma som --font-family-heading)
--font-medium-size
--font-medium-weight
--font-medium-family (default samma som --font-family-heading)

Om du har ett Business-konto och vill använda ditt eget typsnitt på din eventsida, kontakta vår support så kan vi hjälpa dig.

OBS: Vi erbjuder ingen support för att lösa problem kopplade till CSS-kod som du har lagt in själv, så om du inte vet hur du åtgärdar eventuella problem som kan uppstå med den är det bäst att inte använda det så mycket.