Salesforce

Den här artikeln går igenom hur du ansluter ditt Salesforce-konto till ditt Workspace.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Anslut Salesforce-konto till ditt Workspace

För att ansluta ditt Salesforce-konto till ditt workspace i Confetti, gör så här:

1. Gå till ditt Workspace

2. Klicka på `Settings`

3. Klicka på `Integrations`

4. Välj `Salesforce`

5. Klicka på knappen `Authorize Salesforce`

6. Logga in på ditt Salesforce-konto.

7. Gå tillbaka till event-verktyget och notera att integrationen är aktiv i popup-fönstret.

Koppla Salesforce till event

För att koppla Salesforce till ett event, gör så här:

1. Gå in på det event du vill koppla Salesforce till.

2. Klicka på `Settings`

3. Klicka på `Integrations`

4. Klicka på `Salesforce`

5. Välj Salesforce-kampanj

6. Klicka på `Create`

7. Välj `Salesforce` högst uppe på sidan, under rubriken Active integrations

8. Skicka alla deltagare till Saleforce genom att klicka på `Sync all tickets`

Aktivera Company-fältet

Innan du bjuder in deltagare behöver du gå in och kontrollera att Company-fältet är aktiverat i registreringsformuläret, så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Forms`

3. Under rubriken Signup forms klickar du på `Default`

4. Om Company fältet är inaktiverat klicka du på `Activate`

5. Klicka på `Save` för att aktivera fältet

Skicka enskild deltagare till Salesforce

Gör så här för att skicka en enskild deltagare till Salesforce:

1. Klicka på `Attendees`

2. Klicka på `List`

3. Välj deltagare genom att klicka på namnet på deltagaren

4. Klicka på den blå knappen `Send to Salesforce` en bit ner

5. Nu är kontakten tillagd i Saleforce!