Tillägg till biljetter med Addons

Låt deltagare göra tillägg till sin biljett som till exempel en workshop, middag eller t-shirt.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har ett ticket-event kan du använda Addons för att skapa tillägg till en biljett. Tillägget kan vara till exempel en t-shirt, en drinkbiljett eller en händelse kopplad till ditt event, exempelvis en workshop eller en middag.

Du kan även välja att göra tillägget obligatoriskt eller begränsa antalet tillägg man kan göra per biljett. Det är möjligt att skapa tillägg först och sen biljetterna. Ett tillägg behöver dock alltid anslutas till en biljett.

Skapa en Addon

För att skapa en Addon, gör så här:

1. Klicka på `Tickets`

2. Klicka på `Addons`

3. Klicka på `Create addon`

4. Namnge ditt tilläg, din Addon, under Name

5. Lägg till en beskrivning om du vill, under Description

6. Ange totala antalet Addons under Batch size

7. Ange vad tillägget kostar under Price excluding VAT. Du kan skapa Addons som är gratis för deltagaren.

8. Om din Addon är exempelvis en workshop som äger rum ett visst datum kan du lägga till datumet genom att klicka på `Set date`.

9. Ange hur många Addons en deltagare kan välja per biljett genom att skriva in siffror direkt i rutan eller genom att dra i slidern.

10. Klick på `Save`

Välj biljettbatch för dina tillägg

För att koppla ett tilläg till en biljettbatch, gör så här:

1. Gå till `Tickets`

2. Klicka på `Tickets`

3. Välj en existerande biljettbatch som skall innehålla ditt tilläg (eller skapa en ny batch genom att klicka på `Create ticket batch`)

4. När du valt och klickat på den biljettbatch du skall använda hittar du dina val för Addons till biljettbatchen till höger.

5. Klicka på `+ Add` för att lägga till en av de Addons (tillägg) som du skapat

6. Välj en batch av tillägg genom att klicka på `Add`

När du valt tillägg visas de under titeln Addons. Om du vill ta bort tillägg kan du klicka på krysset till höger. Ändra ordningen dina tillägg visas i genom att dra de små prickarna till vänster upp eller ned.

När deltagare köper biljett med tillägg

• Köpare får först välja de biljetter de vill köpa, sedan visas tilläggen i varje biljett i den ordning du valt.

• Köparen kan göra olika val för varje individuell biljett.

Ta bort en Addon från en deltagare

Om du vill ta bort en vald Addon från deltagares biljett kan du gör det så här:

1. Klicka på `Attendees`

2. Klicka på `List`

3. Klicka på namnet på deltagaren

4. Skrolla ned till Addons

5. Klicka på namnet på den Addon du vill ta bort från deltagaren

6. Klicka på `Remove`

7. Klicka på `OK`

New Group (ny grupp)

Om du går tillbaka till Addons-delen vid den valda biljettbatchen finns alternativet ”New group”. Att skapa en grupp för dina tillägg öppnar flera möjligheter:

• Gör tillägg obligatoriska genom att klicka i rutan `Required`

• Begränsa valen så att dina deltagare bara kan välja en av flera tillägg genom att klicka i rutan `Only allow selecting one addon in group`

• Klicka på `+Add to group` för att välja de tillägg som ska inkluderas i din grupp.

De tillägg som finns i gruppen visas under gruppens titel.

När deltagare köper en biljett med tillägg i en grupp

När en deltagare köper biljett visas tillägg som ligger i en grupp separat. Om det bara är möjligt att välja ett av tilläggen visas detta med en prick på tillvalsknappen.