Hur använder jag en egen domän?

Den här artikeln beskriver hur gör om du har en egen domän som du vill ansluta till din eventsida.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Använd din egen domän

Om du vill ha en egen url till din eventsida och du redan har en domän registrerad, beskriver den här artikeln hur du gör för att koppla ihop din egen domän med ditt Confetti-event. För att konfigurera en egen domän måste du göra inställningar både hos din domänleverantör och i Confetti.

Inställningar hos din domänleverantör

Först måste du peka din domän till Confetti via din domänleverantör. Om du inte är bekant med att konfigurera domäner rekommenderar vi att du skickar den här artikeln till din domänleverantör.

Gå till inställningarna för DNS (Domain Name System) för din domän. Lägg sedan till en CNAME (Canonical Name)- post från den underdomän du vill använda och peka den till cname.confetti.events. Denna förändring tar vanligtvis några minuter men det kan ta några timmar i värsta fall.

Underdomäner (www t.ex.) är vanligast och rekommenderas!

Inställningar i Confetti för ett eget domän

Så här ställer du in din egna domän i Confetti:

1. Klicka på `Settings`

2. Klicka på `Setup`

3. Klicka på `Domains`

4. Lägg till www.dittevent.com i listan över domäner. Din nya domän ska vara primary.

Nakna domäner (domän utan www)

En naken domän är domänen utan www eller liknande framför sig, som till exempel: dittevent.com.
Det fungerar lite annorlunda och kan inte användas med CNAME hos alla domänleverantörer. Vissa leverantörer tillåter dig att lägga till en CNAME- eller ALIAS-post för din domän. I så fall pekar du på cname.confetti.events, precis som nämnts ovan, och lägger sedan till dittevent.com i Confetti.

Om din leverantör inte tillåter denna hantering av nakna domäner är den bästa lösningen att omdirigera dittevent.com till en underdomän som du väljer, som www.dittevent.com.

För fler tips, läs mer här: http://wwwizer.com/naked-domain-redirect

Lägg inte Confetti i en iframe

Lägg inte Confetti i en iframe (inline frame) för att hantera stödet för den namngivna domänen. Detta kommer att få oförutsägbara resultat. När du klickar på `Signup`-knappen bör webbadressen ändras till dittevent.com/signup, om inte, använder du förmodligen iframe-"lösningen".