ZAPIER

Det är möjligt att ansluta Zapier till ditt konto och dina event så att du kan göra det du kan göra med Zapier på din sida.

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att koppla Zapier till din Confetti-sida, gör så här:

1. För att ansluta Zapier väljer du först den Workspace-sida du vill ansluta.

2. Klicka på `Settings`

3. Klicka på `Webhooks`

4. Klicka på `Create API key`

5. I fältet Key name väljer du ett namn. Namnet är till för att enkelt kunna hitta API-nyckeln och kan vara vad som helst.

6. När du skapat nyckeln får du en kod. Denna kod är viktig att spara eftersom den bara kommer att visas en gång.

7. När du skapat nyckeln går du in på Zapier och klickar på `MAKE A ZAP`

8. I fältet Choose and find app söker du efter Confetti-appen

9. Efter det väljer du en Trigger i fältet Choose trigger event (välj utlösande händelser). De Triggers (utlösande händelser) du kan välja är:

a. Ticket - attending, när någon registrerat sig eller har köpt biljett till ditt event

b. Ticket - declined, när någon avvisat inbjudan till ditt event

c. Ticket - invited, när någon bjudits in till ditt event

d. Ticket - waitlist, när någon hamnat på väntelistan till ditt event

e. Ticket - updated, när information uppdaterats på en biljett eller en anmälan till ditt event

f. Ticket - deleted, när en biljett eller en anmälan tagits bort

g. Ticket - deletion-requested, när någon bett om att få sin persondata raderad från ett specifikt event

h. Payment -payed, när betalning av en biljett har skett.

i. Payment -refunded, när en återbetalning har skett

j. Event - updated, när något av dina event har uppdaterats

k. Event - created, när du skapat ett nytt event

10. Nästa steg är att ansluta ditt Confetti-konto med hjälp av API-nyckeln som du sparade tidigare, via Choose account.

11. Klicka på `+ Add a new account`

12. Klistra in API-nyckeln i fältet som dyker upp

13. När API-nyckeln är ansluten klickar du på `Continue` och följer instruktionerna som Zapier ger dig.

Läs mer om hur Zapier kan användas här, på engelska.