Registreringsformulär

Du kan lägga till kryssrutor, flervalsfrågor eller låta dina gäster skriva ett helt stycke i anmälningsformuläret (Signup form)

Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧 avatar
Skrivet av Daniel Ohlsson 🇸🇪 🇬🇧
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att lägga till en rad, kryssrutor, flervalsfrågor eller låta dina gäster skriva ett helt stycke i ditt registreringsformuläret "Signup form", gör så här:

1. Klicka på `Pages`

2. Klicka på `Forms`

3. Klicka på ditt formulär under Signup forms

4. Klicka på `Add field`

5. Välj vilken typ av fråga du vill ställa under Type, i rullgardinsmenyn

6. Fyll i frågan under Title och, om du vill, en beskrivning under Description

7. Spara genom att klicka på `Save`

8. Förhandsgranska genom att klicka på `Preview`.

Formulär i e-post

Den första frågan är den enda som visas i mail till mottagare när ett mail med ett formulär skickas ut. När mottagaren klickar på den skickas mottagaren vidare till det fullständiga formuläret.

Olika typer av val och fällt i registreringsformuläret (Signup form)

Du kan utforma ditt registreringsformulär beroende på vilken information du vill samla in från dina deltagare. Här är de olika valen du kan göra när du utformar registreringsformuläret:

Val för olika sätt att svara i registreringsformuläret

• Multiple choice låter deltagaren välja ett av flera synliga alternativ.

• Checkbox är också ett flervalssvar, men här kan deltagaren välja mer än ett alternativ.

• Drop-down list är bara en annan typ av flervalslista där svaret deltagaren väljer förblir det enda synliga. Valen visas i en rullgardinsmeny.

• Short answer är ganska självförklarande - ett kort skriftligt svar.

• Paragraph liknar "Short answer" genom att deltagaren skriver sitt svar, men den här typen gör att svaret kan vara längre.

• Country är förinställt på att visa länder som deltagaren kan välja bland och är en rullgardinsmeny där svaret deltagaren väljer förblir det enda synliga.

• Title kan användas när du vill lägga till ett fält som bara innehåller information.

• Rating låter deltagaren skatta sin upplevelse genom en skala från 1 till 5.

Fält där du skriver frågan och lägger till information i registreringsformuläret

• Title är en rubrik som kan användas för att specificera vilken typ av fråga det är.

• Description kan antingen användas för att ställa frågan eller om du använt titeln för det kan du utveckla frågan genom att lägga till en beskrivning, eller lägga till annan information.

• Under beskrivningen finns det en ruta som heter "Required"" som du kan markera för att göra frågan obligatorisk att besvara.