Snabbhjälp:

”settings” -> ”setup” -> ”handle waitlist manually”

och

”attendees” -> ”list” -> välj person -> ändra status till ”attending”

Har du ett event och vill själv kunna styra vilka som ska få access till det? Om du har ett RSVP-event, kan du klicka på ”settings” -> ”setup” och scrolla ner och bocka i rutan ”Handle waitlist manually”.

Detta gör att besökare som klickar på registreringsknappen automatiskt hamnar på en väntelista. De får då mailet som heter "waitlist"

Du hittar listan genom att klicka på  ”attendees” -> ”list” under ”waiting”.

För att flytta en person från väntelistan till ”attending”-listan klickar du på namnet i blå text.

Uppe till höger klickar du på den orangea ”edit”-knappen. Under ”status” ändrar statusen från ”on waitlist” till ”attending” och klickar på ”save”. Då skickas ett välkomstmail till personen som nu ligger på ”attending”-listan.

För att ändra meddelandet som dyker upp när någon klickar på registreringsknappen klickar du på ”pages” -> ”design” och scrollar ner till ”advanced content strings” i blå text.

Scrolla ner till lådan med titeln ”RSVP”.  Tryck cmd + F (crtl + F) och skriv ”waitinglist” i sökfönstret för att markera de textfält som handlar om väntelistan.

Du kan närsomhelst välja att hantera väntelistan manuellt även om personer har anmält sig redan. Ändringen kommer inte påverka statusen för de som redan anmält sig utan bara de som anmäler sig efter att du valt att hantera väntelistan manuellt.